Yazılı ve Sözlü Mülakat Hakkında
Yazılı olarak 3 soruya cevap vermeniz gerekiyor, sözlü mülakatta da üç kişilik akademisyenlerden oluşan bir grubun sorularına cevap veriyorsunuz. Sadece istekli görünün yeter diyebilirim. Mülakatın nasıl geçtiği ve ne gibi sorular yöneltildiği hakkındaki detaylı bilgiyi şu yazımda okuyabilirsiniz.
Derslere Devam Mecburiyeti ve Dersler Hakkında
*Derslere devam mecburiyeti var. Sınıfta az kişi olduğundan yokluğunuz hemen belli olur.
*Dersler en erken 17:30‘da başlar. Bazı günler akşam 22:30‘a kadar sürebilir. Genelde haftada üç gün ders olur ama 4 güne, hatta 5 güne çıktığı da görülebilir.
*Eğitim dili Türkçe.
*Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Reklamda İkna, Reklam Dili Çözümlemesi, İtibar Yönetimi ve Halkla İlişkiler, Müşteri İlişkileri gibi dersler vardır.
*ALES mecburiyeti yok.
*Öğrenim süresi, mezuniyet belgesinde 2 yıl yazsa da toplamda iki dönem olmak üzere 1 yıldır.
*Ödev verme ve sunum yapma olayı yaygındır. Kendinizi şimdiden sunum yapmaya alıştırın derim.
*Mezun olabilmeniz için bir de tez yazmanız gerekmekte. Daha doğrusu tez değil de tezcik diyelim. Lisans bitirme tezi kadar kapsamlı olmasa da yine de bir konu araştırmanız ve o konu hakkında tez kurallarına uygun olarak detaylı bir proje hazırlamanız bekleniyor.
Kampüs Nerede?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kampüsü Nişantaşı’nda. Ama yakın zamanda Maltepe’ye taşınacak söylentileri dolaşmakta. Öğrenci belgesi vb. belgeri almak isterseniz eğer Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri‘nin bulunduğu Bahçelievler Kampüsü’ne gitmeniz gerekiyor.