kitap kulübüKitap kulüpleri denildiği zaman kafamda “aman benden uzak olsun, ben öyle herkesle aynı kitabı okuyamam, sen kimsin de benim okuyacağım kitaba karar veriyorsun” şeklinde düşünceler dolanmaya başlardı. Ancak sonunda dayanamayıp ilgiyle takip ettiğim Kitap Kulübü‘ne abone oldum.

Kulübün kurucusu da olan Fatih Güner‘in Twitter’dan takipçisi olduğumdan ilk ortaya çıktığı zamandan beri kulüp hakkında haberdardım. İlk başlarda Beyaz Yaka Kitap Kulübü olarak başlayan proje zamanla benim de büyük oranda dahil olmama sebep olan Edebiyat Kulübü‘nü de ortaya çıkarınca tadından yenmez oldu.

Kitap Kulübü Nedir?

Kısaca insanları kitap okumaya teşvik eden, bunu da oldukça uygun bir fiyata yapan, abonelik sistemiyle işleyen bir kulüp. Kitap Kulübü altında İş Kulübü ya da Edebiyat Kulübü seçeneklerinden birine ya da isterseniz ikisine birden abone olarak sisteme dahil olma imkânınız var.

edebiyat kulübü
Edebiyat Kulübü Mayıs, 2017 kitapları. Zeplin Kitap’tan çıkan Vladimir Pistalo’nun “Tesla”sına başladım bile.

Birinin hangi kitabı okuyacağımı söylemesine biraz sinir olurum açıkçası. Ama Edebiyat Kulübü’nün küratörü Sevim Gözay sağ olsun takip ettiğim kadarıyla ilgimi çeken, güzel kitaplar seçiyor. Yani, diğer ay acaba kötü kitaplar mı gelir diye bir düşünce bende oluşmadıysa sizde de oluşmaz diye düşünüyorum.

Kitap Kulübü; zamansızlıktan kitap okuyamayanların, nereden başlayacağına karar veremeyenlerin ve motivasyona ihtiyaç duyanların imdadına yetişir.” (Twitter hesabından)

Kitapların kargoyla nasıl geldiği de önemli elbette.

Kitaplar özenli bir şekilde paketlenmiş olarak, üzerinde kulübün logosunun olduğu bir kese içinde geldi. Normalde her ayın 26’sı ile 1’i arasında kitaplar adresinize ulaşıyormuş ama hem araya hafta sonu, hem de 1 Mayıs girince kitaplar 2 Mayıs’ta elime ulaştı. Aslında kitapların 2 Mayıs’ta geleceğini biliyordum ama sorulan sorulara ne kadar zamanda dönüş yaptıklarını öğrenmek için Twitter’dan durumu kendilerine ilettim. Beklediğimden daha kısa sürede, oldukça “samimi” bir şekilde dönüş yaptılar; bu da artı puan demek.

Suco Kitap Kulübü

Kitaplarla birlikte kitap ayraçları, stickerlar ve magnetler de göndermişler. Bir de bu aya özel, SuCo ile işbirliği yapıp bir de su matarası göndermişler sağ olsunlar.

Kulübün Faydaları Neler?

  • Kitap okumanın faydalarını yazacak değilim. Okuyun zarar görmezsiniz.
  • Kitap okumak istiyorsunuz ama birinin de sizi “dürtüklemesine” ihtiyacınız var. İşte bu “dürtükleme” görevini kulüp fazlasıyla yerine getiriyor. Şimdilik sosyal medya hesaplarından bunu gerçekleştirmekteler.
  • Goodreads‘te biliyorsunuz her sene için o sene toplamda kaç kitap okumayı hedeflediğiniz okuma hedefleri (Reading Challenge) belirlenir. Herkes bir hedef belirler ama çoğu kişi de çeşitli sebeplerle bu hedefe uyamaz. Kulüp ile birlikte kitap okuma sayınız artacağından hedefinizi de gerçekleştirme, hatta yükseltme şansınız olacak.
  • Daha fazla kitap, daha uygun fiyat. %60‘a varan indirim oranlarıyla her ay 4 kitap (3 ayda bir 5 kitap olmak üzere yılda 52 kitap) adresinize ücretsiz olarak gönderiliyor.
  • Abonelik ücreti aylık 49,90 TL.
  • Her Sabah Kitap. Bunu yeni fark ettim nedense. “Kitap Kulübü’ne katılmak için abone olmanız da gerekmiyor. Kitap okumaya daha fazla zaman ayırmak istiyorsanız her sabah e-posta kutunuza güzel kitaplardan küçük bukleler gönderiyoruz. Hem bizi yakından tanıyın, hem de her sabah kitapla uyanın.” Buradan kayıt olabilirsiniz.

Kitap Kulübü’nde Yeni Neler Olabilir?

  • Bu bir Kitap Kulübü olduğundan, diğer katılımcılarla kitaplar hakkında fikir alışverişinde bulunma imkânı olan bir forum vb. ortam oluşturulabilir.
  • Her iki kulübün de kitapların seçimini yapan küratörleri mevcut ama tüm kitaplar olmasa da her ay okunacak bir ya da iki kitap abonelerin (ya da abone olmayı düşünenlerin) oylarıyla seçilebilir.
  • Goodreads gibi bir platformumuz neden yok diye hayıflanmışımdır hep. Kim bilir, belki de kulüp gelişe gelişe böyle bir platforma dönüşebilir.
  • Kitap Kulübü abonelerine farklı mekânlarda indirim hakları sağlanabilir.
  • SuCo gibi işbirlikleri devam ederse şahane olur.

Kitap Kulübü hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Bir şeyin alışkanlık haline gelmesi 21 gün alıyor diye okumuştum bir yerde. Umarım siz de kulübe üye olur ve hem okuma, hem de her ay yeni kitaplarla tanışma heyecanına alışırsınız.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here