“Ölmeden önce yapmak istediklerim” listemden uzun zamandır madde silmiyordum. Bu hafta üst üste birçok madde silme olanağım oldu. Bu maddelerden biri de İstanbul Modern Sanat Müzesi‘ni ziyaret etmekti. Geçen Perşembe bu ziyareti gerçekleştirdim.
Perşembe günleri İstanbul Modern ücretsiz. Biz de bu fırsatı kaçırır mıyız, hemen balıklama atladık.
İlk önce şunu söylemeliyim ki müzedeki görevliler gelen ziyaretçilere oldukça kibar ve ilgili davranıyor.
Ta ki içeri girene kadar…
Yabancı ziyaretçiler bağıra bağıra konuşsun, el şakaları, taşkınlıklar gırla gitsin ama gelin görün ki güvenlikler biz masum Türk ziyaretçilerin dibinden bir an olsun ayrılmasın. Ya potansiyel eser saldırganı olarak görünüyoruz ya da ben çok paranoyağım. Lakin onların yüzünden müzeyi adam gibi gezemediğimi söylemeliyim. Siz siz olun giderseniz İngilizce vs. bildiğiniz yabancı dilde konuşun da sizi turist sanıp rahat bıraksınlar.
Bana bir Türk ressam ismi söyleyin desem? Geçmişten bugüne çok değerli ressamlarımız var ama biz ne yazık ki çoğunun adını bile bilmiyoruz, varlığından haberdar bile değiliz. Müzede geçmişten günümüze birçok Türk ressamın değerli eserlerini görme imkanınız bulunuyor. Gittiğimizde şans eseri Burhan Doğançay’ın ‘Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı’ adlı sergisi vardı. Bana eserler hep birbirini tekrar ediyor gibi gözükse de genel olarak beğendim diyebilirim. Alt katta ise ‘Dünden Sonra’ fotoğraf sergisi vardı, ama onu gezmedik.
Müzede fotoğraf çekmek yasak. Ancak Cafe bölümünden dışarıya çıkarak güzel İstanbul’u fotoğraflayabilirsiniz.
Ben ölmeden önce İstanbul Modern’e gittim. Yeni sergiler oldukça da gitmeye devam edeceğim. Yalnız bir daha ki gittiğimde ismim Güven değil, Turist Henry olacak.
Güncel Sergiler
Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı (23 Mayıs-23 Eylül)
Dünden Sonra (İstanbul Modern Fotoğraf Koleksiyonundan) (16 Şubat-23 Eylül)
Yeni Yapıtlar Yeni Ufuklar
Ziyaret Saatleri
Salı-Pazar 10.00-18.00
Perşembe: 10.00-20.00 Pazartesi: Kapalı
Ücretler
Yetişkinler: 15 TL Gruplar (10 kişi ve üzeri): 12 TL
Öğrenci, Öğretmen, Emekli ve 65 Yaş Üstündekiler: 8 TL
İstanbul Modern Üyeleri, Engelli Ziyaretçiler, 12 Yaşından Küçük Çocuklar: Ücretsiz
Perşembe günleri: Ücretsiz
Ulaşım
Müze Nusretiye Camii‘nin arkasında kalan rıhtımda yer alıyor. Otobüs ya da tramvay ile geliyorsanız Tophane durağında inmeniz gerek. Taksim’den Füniküler ile Kabataş‘a geldikten sonra yürüyerek de müzeye ulaşabilirsiniz.
Detaylı Bilgi İçin: http://www.istanbulmodern.org
İstanbul Modern gerçekten de çok güzel bir sergi salonu. Çok değişik eserler ve sanatçılarla tanıştırıyor ziyaretçilerini. Ben denk gelmedim bu güvenlik krizine ama doğrudur ne diyeyim:) Senin blogunun en güzel yanı ölmeden yapmak istediklerini düşündürüyor insana. Seviyorum bu blogu ziyaret etmeyi:)
Gerçekten de İstanbul'a yakışan bir sanat mekanı.
Güvenlik krizi değildir belki de paranoyağım dır. :))
Çok teşekkürler.. Sizden de bekleriz bir liste. :))
bilgiler için teşekkürler..biz istbl dışındakiler için iyi bir kaynak…
Ben teşekkür ederim.. ;))
güzel paylasımın icin tesekkürler:) henüz gitmeyenler icin cok faydali olmus:))
http://www.zulalates.com/
Ben teşekkür ederim. 😉
Böyle yerlere gitmeyi severim, isterim. Ama hiç gittim mi hayır.
Bilgilendirme için ayrıca teşekkürlr. lazım olsun ilerde, İnşaallah.
Bana da yeni gitmek kısmet oldu.
Siz de gidersiniz İstanbul'a geldiğiniz bir gün. ;))
Nası başlasam bilemedim. Selam! demeliyim sanırım 🙂
Mevzumuz
http://hayalmeyalbuschra.blogspot.com/2012/06/cok-democratus.html
yazımda bahsettiğim "Democratus" isimli yeni sosyal medya mecrası. Türk yapımı olması ve ilerde iyi yerlere geleceğine inancımın sonsuz olması yüzünden olacak ki kayıt olmanı, hatta fikirlerini paylaşan bir yazı yazmanı ve tabi ki linkini hayalmeyal.buschra@gmail.com adresime göndermeni istesem mesela?
Yapmam, banane dersen de okuduğun için teşekkürlerimi eder, tekrar görüşmek dileğiyle derim 🙂
İyi bloglamalar. :))