Ana sayfa İstanbul Fatih 11. İstanbul Lale Festivali 2016 Başlıyor

11. İstanbul Lale Festivali 2016 Başlıyor

1093
1

İstanbul’da yaşayanlar fark etmiştir, şehrin dört bir yanı rengarenk lalelerle süslenmeye başladı bile. Bu yıl 11.’si düzenlenen 11. İstanbul Lale Festivali 2016 yine renk cümbüşüne dönüşecek gibi.

istanbul-lale-festivali

Lale deyince akla direkt olarak Emirgân Korusu geliyor haliyle ama aslında 11. Lale Festivali kapsamında şehrin dört bir yanındaki sokaklar, parklar, meydanlara laleler dikilmiş durumda.

istanbul-lale-festivali

Emirgân Korusu’nun yanı sıra, Gülhane Parkı, Göztepe Parkı, Yıldız Korusu, Beykoz Korusu gibi korular, hatta Bağdat Caddesi‘ndeki ağaç diplerine bile renkli renkli laleler dikilmiş.

istanbul-lale-festivali

Lale Festivali boyunca Emirgân Korusu’na gitmek isterseniz eğer, festivalin resmi başlangıç ve bitiş tarihleri 9-30 Nisan ama şimdilerde de giderseniz renk renk laleleri gözlemleyebilirsiniz. Her yıl yapılıyor mı bilmiyorum ama bu yıl bana garip gelen şey Emirgân Korusu’ndaki güvenliklerin fazlalığı oldu. Lalelere zarar gelmesini engelleyen güvenlikler, eğer çimlere basan ya da lalelere yaklaşan biri olduğu zaman hemen düdük çalmaya başlıyorlar. Ama yine de fotoğraf çekilme aşkına üzerine oturulma suretiyle ezilen laleleri görmedim değil.

istanbul-lale-festivali

Sultanahmet Meydanı‘nda da lalelerden büyük bir halı yapılacakmış. Dünyanın en büyük lale halısı olacağı söyleniyor, fazlasıyla merak ediyorum. Sultanahmet’teki etkinlikler de 10 Nisan-30 Nisan arasında düzenlenecek.

istanbul-lale-festivali

Emirgân Korusu, nerede, nasıl gidilir gibi detaylı bilgiler isterseniz eğer “Emirgân Korusu’nda laleleri gözlemle yazımı da okumanızı öneririm.

istanbul-lale-festivali

Tekrar hatırlatmak yarar var; 11. İstanbul Lale Festivali 2016, 01 Nisan’da başlayıp 30 Nisan’da son buluyor. Fırsat yaratıp renk renk laleleri yakından gözlemleyin derim.

istanbul-yapilacaklar-listesi

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here