Hava güzel olunca bir Fener & Balat turu yapalım dedik ve yollara düştük. Ama bu kez amaç yeni yerler keşfetmek… Nihan ve Özgür buluşma saatini sarkıtınca biz de İrem’le bir yerlere gidip oturalım dedik. Balat’taki Coffee Department‘la yolumuz bu şekilde kesişti.
Öğle saatleri ama şansımıza içeride kimse yok. Fazla büyük bir yer değil ama insana rahatlık hissi veren bir havası var. Köşede bir yer bulup yayıldık hemen. İrem sıcak, bense buzlu latte söyledik. Latteler 9 TL. Anında geldi desem yeridir. Bizden sonra içeriye Ukraynalı ufak bir turist grubu geldi. Onlar bizden farkı olarak Türk kahvesi, tatlı vb. söylediler. Onlar yerken gözümüz kaldı desek yeridir, bir dahaki sefere tatlılarından da deneyeceğim mutlaka.
Mekanın dekorasyonunda da aşırıya kaçılmamış ve sadelik tercih edilmiş, iyi de yapılmış. Raftaki dünya küresi de gözümden kaçmadı. “Seyahatler çekiyor içim,” diyerek Sait Faik Abasıyanık’a selam göndermiş olayım.


“Coffee Department iki türlü işler, ya siz gelirsiniz ya biz geliriz.”
Oraya gidince fark etmiştim ama sormayı unuttum. Daha sonra internet sayfalarından öğrendiğime göre Coffee Department‘ın abonelik üzerine kurulu gönderim sıklığını, miktarını, kahve çeşidini ve öğütme derecesini seçebileceğiniz bir adrese teslim sistemleri mevcut. Yani kendilerinin de dediği gibi ya siz gidiyorsunuz, ya da kahveniz ayağınıza geliyor.

Adres: Kürkçü Çeşmesi Sokak No:5/A Balat
Fırsatını bulup gelesim var bu sıra. İyi oluyor böyle adresler:)
Severim böyle mekanları.
Balat gelişiyor gerçekten. O taraflara da gitmek lazım sık sık. 😀