Harekete Geçmenizi Sağlayacak 10 Motivasyon Videosu

992
3

Hepimiz belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirebilmek adına eyleme geçmek için güdülenmeye ihtiyaç duyarız. Hayatta bizleri harekete geçiren güç olan motivasyon işte bu noktada devreye girer.

Her insan hayal kurar ama pek azı hayallerini gerçekleştirebilmek adına yorulmayı göze alıp, doğru adımları atmak için kendini zorlar. Bir şeyi çok isteyip, onun için uzun uğraşlar verdikten ve çabaladıktan sonra olmayınca moralinizin bozulduğu oluyor mu? Şahsen bu durum zaman zaman benim başıma geliyor. İşte böyle durumlarda ulaşmak istediğim hedefi unutmamak, o yolda direksiyonu ters yöne çevirip arabayı durdurmamak adına bazı motivasyon videoları izlemeyi tercih ediyorum.

Bu hedeflerden bir örnek vermem gerekirse eğer, mesela “ölmeden önce yapılacaklar listesi”nin içinde de yer alan “75 kg. ol” maddesini bugüne kadar ne yaparsam yapayım başaramadım. Zaman zaman da galiba ne yaparsam yapayım başaramayacağım diye düşündüğüm de oluyor. Böyle zamanlarda spor yaparken ya da yapmadan önce motivasyon videoları izlemenin bana fazlasıyla faydalı geldiğini fark ettim. Kilo almak tek bir örnek elbette ama bu örnekler kolaylıkla çoğaltılabilir.

Bu nedenle eğer sizin de buna benzer hayalleriniz, istekleriniz varsa ama kılınızı kıpırdatmak için içinizde şevk yoksa harekete geçmenizi sağlayacak 10 motivasyon videosu paylaşmak istedim.

10Hayallerinizi Yaşayabilirsiniz

“Birçok insan içinde olduğu durumdan şikayet eder ama çoğu onu değiştirmek için bir şeyler yapmak istemez.”

9Thai Life Insurance Reklamı

Taylandlılar duygusal reklam çekme işini iyi biliyorlar. YouTube’a girerseniz birçok farklı konuda çekilmiş duygusal reklamla karşılaşıyorsunuz ama beni en fazla etkileyen ve tekrar tekrar izlediğim tek bir reklam var. Paranın değil iyiliğin önemli olduğunu gösteren ve beni fazlasıyla motive eden bir reklam.

8Randy Pausch’un Son Dersi

Yaşamak için sadece aylar kaldığını öğrenen bir üniversite profesörü vereceği son dersinde neler söyler? Profesör Randy Pausch‘un son dersinde söyledikleri herkes tarafından izlenmeli bana göre.

7V for Vendetta Son Sahne

Filmler de önemli motivasyon kaynakları elbette. V for Vendetta‘nın son sahnesi her izlediğimde beni etkilemeyi başarıyor.

6Yaşam Varsa, Umut da Vardır

Stephen Hawking‘e bir kez daha hayran olmak istiyorsanız eğer The Theory of Everything filmini mutlaka izleyin derim. Yaşamı ve başardıklarıyla tam bir motivasyon örneği kendisi. “Beni Ağlatan 20 Film Sahnesi” listesine de bu filmi eklemiştim.

5P&G Teşekkür Anne Reklamı

Bir reklam daha… Procter & Gamble‘ın “Thank you, mom” reklamları izleyenleri duygulandırırken, zorluklarla baş etme gücü ve inancını da aşılıyor.

4Steve Jobs Mezuniyet Konuşması

Apple’ın kurucusu Steve Jobs‘ın 2005 yılında Stanford Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma mutlaka izlenmesi gereken motivasyon videoları arasında sanırım.

3Watchtower of Turkey

Türkiye’yle ilgili etkileyici videolar da beni heyecanladırıp harekete geçirmeyi başarıyor. İlk izlediğimde fazlasıyla etkilenmiştim, hâlâ da etkilenmeye devam ediyorum. Memleketin dar gelmeye başladığı ve kendi insanımıza yabancılaşmaya başladığım anlarda beni silkeleyip motivasyonumu artırıyor. İtalyan yönetmen Leonardo Dalessandri tarafından hazırlanan filmde Ludovico Einaudi‘nin “Experience” adlı eseri kullanılmış.

2Charlie Chaplin’den Tüm İnsanlık İçin Bir Mesaj

Charlie Chaplin‘in The Great Dictator filmini izlemediyseniz mutlaka izleyin derim. Filmin sonunda yaptığı etkileyici konuşma ise yıllardır insanları harekete geçirmeyi başarıyor.

1Why Do We Fall?

İlk sıraya en fazla ve sık izlediğim video’yu koymak istedim. “Sen, ben veya hiç kimse hayat kadar sert vuramaz. Fakat hayat, sana nasıl vurduğu hakkında değildir. Hayat senin aldığın darbelere rağmen ilerleyebilmendir.”

3 YORUMLAR

  1. O kadar iyi geldi ki her video çoğu zaman bana inanmayanlara kulaklarımı kapatmam gerektiğini bir kez daha anladım. Hayallerim bazı insanlara göre imkansız, değersiz gelebilir ama bu hayatta bir hayali, bir amacı yoksa nasıl yaşar bir insan.. Hayalsiz hayat olmaz benim için ve teşekkür ederim bu güzel videolar için 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here