Ana sayfa Türkiye İstanbul Elgiz Museum: Maslak’ta Plazalar Arasında Bir Müze

Elgiz Museum: Maslak’ta Plazalar Arasında Bir Müze

1894
2

Elgiz MuseumElgiz Museum ya da Elgiz Müzesi, İstanbul, Maslak‘ta oldukça merkezi bir konumda yer alan ve uzun zamandır ziyaret etmek istediğim bir yerdi aslında. Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesi olma özelliği taşıyan müze, 2001 yılında koleksiyoner Sevda ve Can Elgiz tarafından kurulmuş.

Elgiz Museum
Elgiz Museum, 2000 m²’lik bir alanda halka açılmış durumda.

Mezzanine: Kelime anlamıyla asma kat. Müzeye 2015 yılında, 160 m²’lik ofis ve sergi alanlarından oluşan bir Mezzanine yapılmış.

Elgiz Museum‘da ne var diye soracak olursanız eğer, sürekli koleksiyon sergilerinin yer aldığı bölümlerin yanı sıra süreli sergilerin ve yine süreli sergi alanlarından bağımsız bir de Mezzanine bölümü yer almakta.

Müzeden içeriği girdiğinizde oldukça sıcak karşılandığınızı söyleyebilirim. Gerçi müzenin girişinden önce Beybi Giz Plaza‘nın ve müzenin önünde sizi eserler karşılıyor. İçeri girdiğinizdeyse önce süreli sergi alanı, daha sonra sürekli koleksiyonun yer aldığı bölümü geziyorsunuz. Mezzanine ya da diğer bir adıyla asma katta da birçok etkileyici sanat eseri mevcut. Müzenin ilginç noktalarından biri de “Teras Sergileri”nin yapıldığı açık hava sergi alanı bölümü. Asansörle çıkılan bu kısım açık alan olduğundan yağmurlu günler için kullanılmak üzere asansör girişinde şemsiyeler de hazır bulundurulmuş, güzel bir detaydı.

Jan Fabre, Böcek
Jan Fabre, Meleklerin Yükseliş Duvarı, 1993, Metal tel ve böcekler

Birbirinden farklı ve etkileyici sanat eserinin yer aldığı müzeyi gezerken belki de beni en çok şaşırtan eser Jan Fabre‘nin metal tel ve böceklerden yaptığı Meleklerin Yükseliş Duvarı adlı eseri oldu. İlk bakışta gerçek böcek değildir diye düşünmüştüm ama öğrendim ki hepsi gerçekmiş.

Jan Fabre, Elgiz
Jan Fabre, Meleklerin Yükseliş Duvarı, 1993, Metal tel ve böcekler

elgiz-bahceElgiz Museum Ziyaret Bilgileri

Ziyaret Gün ve Saatleri

Çarşamba, Perşembe, Cuma 10:00-17:00 | Cumartesi 10:00-16:00
Saı günü ise randevu ile ziyaret edilebilir. | Giriş ücretsiz.

Elgiz Museum Nerede?

Elgiz Museum’a ulaşım oldukça kolay. Metroyla İTÜ Ayazağa durağında inip Plazalar Çıkışı’ndan çıktıktan sonra ışıklardan karşıya geçerek kısa bir süre sonra (yaklaşık olarak 50 m) Beybi Giz Plaza‘nın yanında yer alan müzeye ulaşım mümkün.
Adres: Beybi Giz Plaza, Maslak | Detaylı bilgi için: http://www.elgizmuseum.org/

İstanbul’da yapılacaklar sıralı listesi için → İstanbul’da Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here