Ana sayfa Uncategorized Arda’nın Mutfağı’na Nasıl Balıklama Atladım?

Arda’nın Mutfağı’na Nasıl Balıklama Atladım?

233
8

Bu aralar Arda’nın Mutfağı‘na sarmış bulunuyorum. Kendisi bizim evde bayılarak izlediğimiz ve seyrederken mutlaka evde kavga çıkartan birisidir. Nasıl mı? Şöyle ki, program başlar, Arda da yine birbirinden nefis lezzetler yapmaya başlar ve benim ağzımdan şu cümleler dökülür: “Ee anne o kadar izleyip öğrendin, sanırım artık akşama ne yiyeceğimiz belli oldu.” Annem de bu laf sonrası otomatiğe bağlamış gibi kendi laflarını peşi sıra dizer: “Daha yaptıklarımı bile yemiyorsunuz”, “Yapsam sanki yiyeceksiniz”, “Sen yap da biz yiyelim”

Ama o gün yine seyrederken ve ben yine yap da yiyelim derken, tamam ulan dedim kafaya koydum ben yapacağım. Aradan günler geçti ama annem her gün ne zaman yapacaksın yemekleri deyip durdu; bense hep yarın dedim kaçamak bakışlarla. Sonunda, hiç unutmama İstanbul’da yine kar vardı, gidip aldım malzemeleri ve başladım yapmaya.

Malzemelerin ne olduğu belli, tarif belli, üstüne nasıl yapıldıklarını, yani programı internetten tekrar izleme şansınız var. iPad’i bir kenara koyup açtım programı ve koyuldum “Mantı Börek” ve “Mercimek Salatası” yapmaya…

Yufkaları sekiz eşit parçaya bölün diyor ben akıllık yapıp markette hazır kesilmiş yufkaları paket halince görünce atlayıp onlardan almıştım. Almaz olaydım. Kıymayı koyduktan sonra rulo haline getirip gül böreği havası vermek gerekiyor ama benim yufkalar küçük olduğundan çevirirken mutlaka bir yerlerinden patlak verdi.

Uzun zamandır soğan rendelememiştim gözlerim de hassastır, fena yandılar. Ben gözümü silmeye çalışırken Arda salata yapmaya başlamıştı bile. Bir yandan ona sövüyorum, bir yandan kendime…

Sonuçta, mantı börekleri kendi çapımda şekiller vererek yapmayı bitirdim. Ömrümden de ömür gitti tabii. Gören de portakallı ördek yapıyor sanır.

Mercimek salatası için önce mercimekleri haşlamam gerek. Ona bile nasıl yapılır diye internetten baktım. Adama sorarlar hiç makarna da mı yapmadın diye… Yok, illâ bakılacak! Salataya yemediğim ne varsa koydum; yeşil soğan, biberler… Şöyle de bir şey var ki, tarifte kırmızı ve sarı biber de vardı. Dışarı çıkınca gittiğim iki markette de bulamayınca sinirle eve dönmüştüm. Ama aklımda onlar da kalmıştı. Yani onlar olmazsa eksik olur değil mi? Sağ olsun babamla kardeşim gidip Migros’tan buldular da hemen doğrayıp, içimi rahatlattım.

manti-borek-mercimek-salatasi

Gün Sonu Bilançosu

* Yaptığım yemekleri kardeşim beğenmedi. Buradan kendisine selam göndermiş olayım.
* Babam normalde benim yaptığım şeyleri yemez. Ama emeğime saygıdan, soğan yememesine rağmen mantı börekten tattı. Salatadan da bolca yedi. Teşekkür ediyorum kendisine.
* Annemle bense bayılarak yedik. Şimdi yalan yok, cidden güzel olmuşlardı. Sadece mercimekler biraz diri olmuştu o kadar.


Bu İki Yemekten Ne Öğrendim?

* Öncelikle yemek yaparken sıklıkla küfür edip, nereden girdim ben bu işe desem bile yemek yapmanın ve daha sonra kendi yaptığın yemeği yemenin verdiği zevk başka. Pilav, makarna vs. yapıyorum ama böyle farklı şeyler yapınca daha mutlu olduğumu gördüm.
* Yaparken birçok hatam olsa da önemli olan bunları görüp, ikinci seferde aynılarını tekrarlamamak.
* Yufkalar bundan sonra kesilmemiş olanlardan alınacak.
* Mercimekler kaynar suda biraz daha fazla kalacak.

Bu aralar yine Arda’nın Mutfağı sitesinde gezinmeye başladım. Mutfak yine beni mi çağırıyor yoksa?

8 YORUMLAR

  1. Hahah bizde de bu muhabbet dönüyor. Her seferinde kolaysa sen yap deniyor eh tabi bende üşeniyorum 🙁 ortada kalıyor…

    Umarım bende bir gün cesaret eder de kendi yemeğimi yaparım çok gözüm kalıyor vallahi 😀

  2. Elinize sağlık 🙂 Ben de çok izlerim ve tarifler damak tadıma uygunsa mutlaka yaparım. Mutfağı çok seviyorum ama benimki de zamansızlıktan çok mümkün olmuyor. Bence güzel görünüyor, devam edin 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here