Ana sayfa Türkiye Eskişehir Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Kent Belleği Müzesi

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Kent Belleği Müzesi

1040
2
Eskişehir‘e gidildiğinde yapılacak belki de en güzel işlerden birisi müze gezmek. Zaten şehirlere turist çeken, kendi değerlerini arttıran yerler de müzeler değil midir? Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Kent Belleği Müzesi de şehirde yer alan bu müzelerden yalnızca ikisi. Eskişehir’in Müzeler Kompleksi’nde içinde bulunan ve aynı konumda yer alan bu iki müze Atatürk Caddesi üzerinde, Abacı Konak Otel’in tam karşısında yer alıyor.
Her iki müzenin girişi de aynı kapıdan yapılıyor. Girişte gişeden alacağınız bilete kapıda bakma ya da ucunu yırtma (bileti kesme) olayı söz konusu değil. Hatta biz özellikle sorduk, “Bilete bakacak mısınız?” diye, “Gerek yok,” dediler. Ee o zaman neden aldık, değil mi ama? Aslında düşününce güzel bir olay, şehrin rahatlığının her bir yana yayıldığının göstergesi belki de.

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi‘nin en önemli özelliği Türkiye’nin ilk cam sanatları müzesi olması. Birden çok Odunpazarı evinin restore edilmesiyle oluşturulan müze, Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Cam Dostları Grubu’nun işbirliği ile 2007 yılında kurulmuş. Müzede yerli ve yabancı birçok sanatçının eseri sergilenmekte.

 

Kent Belleği Müzesi ise yine aynı oluşum bünyesinde yer almakta. Avrupa Birliği’nin hibe programıyla gerçekleştirilen müzede süreli sergiler düzenleniyormuş. Bizim orada bulunduğumuz sırada Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı olan Yıldız Moran’ın Zamansız Fotoğraflar sergisi vardı.

 

Sergideki fotoğraflar Yıldız Moran’ın 1950-1962 yılları arasında kaydettiği yaklaşık 800 negatif arasından seçilerek hazırlanmış. Sergiyi 18 Ağustos 2014 tarihine kadar gezmek mümkün.

 

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Kent Belleği Müzesi Ziyaret Bilgileri

Hafta içi: 10:00 – 17:30 Hafta sonu: 10:00 – 18:00 Pazartesi kapalı.
Tam: 2 TL Öğrenci: 1 TL
Adres: Şarkiye Mah. Türkmen Hoca Sok. No: 28 Odunpazarı (Abacı Konak Otel Karşısı)

2 YORUMLAR

  1. Bayılıyorum bu şehre ya. Sanırım çağdaş cam sanatlaı müzesi sürekli yenileniyor çünkü görmediğim şeyler var fotoğraflarda 🙂 bu arada çok güzel fotoğraflar! Elinize sağlık.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here