Ana sayfa Uncategorized Sonunda Lisans Diplomama Kavuştum

Sonunda Lisans Diplomama Kavuştum

337
5
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü‘nden mezun olalı iki sene oluyor. Ancak sağ olsunlar diplomamı daha yeni hazırlayabildikleri için yeni gidip alabildim. Bölüm hakkında daha detaylı bilgi isterseniz eğer şu yazımı okumanızı öneririm.


Yüksekokuldan sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Marmara Üniversitesi’ne geçiş yapmıştım. Dikey Geçiş Sınavı ne derseniz eğer, ALES‘e benzer bir sınav olduğunu söyleyebilirim. İki yıllık yüksekokullardan mezun olanlar bu sınava girdikten sonra dört yıllık üniversiteye devam edebiliyorlar. Ancak okulların kontenjanları düşük olduğundan kazanmak biraz güç. Misal benim girdiğim sene bizim bölüm bu sınav ile 4 kişi alıyordu.
Burada bir yıl intibak (1. ve 2. sınıf derslerinin hepsi olmasa da, yüksekokulda okuduğun derslerin saydırabildiklerini saydırdıktan sonra kalan dersleri aldığın yıl) iki yıl da 3 ve 4. sınıf olmak üzere 3 senede bitirmiştim. Ama zaten son sınıfta iki dönem yani bir sene Hollanda‘da Erasmus yaptığımdan Marmara’da okuduğum zaman iki seneyi bulmaz. Bu iki senede de okula gittiğim zamanlar bir elin parmaklarını geçmez. Bitirme tezini bile Hollanda’da yazmıştım düşünün.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü‘nden (Alt dal olarak Reklamcılık ve Tanıtım İhtisas) mezun olduğum okulum hakkında iyi ya da kötü anlamda yorum yapmayacağım. Ancak şöyle de bir gerçek var; özel üniversitelerde eğitim, devlet üniversitelerindeki eğitimden kat be kat daha iyi. Yani burslu vs. kazanırsanız mutlaka özele gidin derim. Zira İstanbul, Marmara vb. okulların parlayan yıldız olma dönemi çok eskilerde kalmış. Özelde bir sorun olduğunda, bir hocadan memnun olmadığında gidip şikayet etme gücünü kendinde hissedebiliyorsun. Ancak devlette kimi kime şikayet edeceksin?
Okulumun tek iyi yanı kampüsün Nişantaşı‘nda olmasıydı. Bir de çok iyi dostlar kazandım tabii. İlköğretim (Maçka), lise (Maçka), lisans (Nişantaşı) ve yüksek lisansı (Nişantaşı) aynı bölgede yapmış olmam da kaderin bir cilvesi olsa gerek.
Lisans diplomamı mezun olduktan iki sene sonra alabildim. Bakalım yüksek lisansınkini ne zaman alacağım. Geçici mezuniyet belgesi neyine yetmiyor demeyin. Zira ben ismimin eşek kadar o diplomanın üstünde yazdığını görmek istiyorum.
Diplomayı aldıktan sonra Amerikan servisi olarak kullanmayı düşünmüyor değilim. Neden derseniz üniversiteye gitmenin gereksiz olduğunu şu yazımda anlatmıştım.
Bu arada yüksekokul diplomamı da henüz almadım. Onun da acelesi yok, bir ara gider alırım.
Bu yazıyı da “lisansı bitirmek” listemde olduğu için yazdım. Yoksa diploma vs. hepsi boş, önemli olan hayat üniver.. Nesi boş nan! O kadar sene okudum, vizeler, finaller aaa!!! 🙂

5 YORUMLAR

  1. Facebook`ta yazmıştım, yine yazayım: Tebrikler!!!!
    Üniversitelerin eğitimi konusunda daha önce de benzer şeyleri yazmıştım. Hemen hemen senin gibi düşünüyorum, hatta biraz daha da abartıyorum. Türkiye`de burslu olarak değil de para verip gidilecekse yurt dışını tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.
    Ben Uludağ`da okudum, bugünlerde keşke 4 yılımı keşke başka bir şey için harcasaydım diyorum.

  2. @Semi M.Eller Teşekkürler ama atla deve değil tabii. 🙂 Aynen katılıyorum yurt dışı en güzeli. Hatta liseden sonra okumaya gerek yok bence gir bir işe başla çalışmaya ya da bir dünya turuna çık. :)) Seneler hep boşa gidiyor…

    @sezer eser perker Teşekkürler! Neden acaba, yazıcıdan çıkartmak vakit mi alıyor nedir? 😀

  3. Eşşek kadar dediğine göre Marmara hala A4 boyutundan büyük diplomalar vermeye devam ediyor demektir. Hayırlı olsun diploman. Saklama kısmı biraz zahmetli oluyor ama belki sen çerçevelersin :))

  4. @Şirvan Vermeye devam ediyor ve kırtasiyede onun sığabileceği hiçbir şey yok. 😛 Çok teşekkür ederim, çerçeveletmek istesem bile arkalı önlü (Türkçe-İngilizce) olduğu için bir tarafın boynu bükük kalır. 😀

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here