Ana sayfa Uncategorized Pierre Loti’de Çay İç | #istanbul #19

Pierre Loti’de Çay İç | #istanbul #19

237
6

Pierre Loti sayıklamalarım nihayet son buldu. Arkadaşım Sevi ile Eyüp Sultan‘dan sonra attık kendimizi Pierre Loti Tepesi‘ne…

Pierre Loti Tepesi‘ne yürüyerek ya da teleferikle çıkabilirsiniz. Biz çıkarken teleferiği kullandık, giderken de mezarlıkların içinden dua ede ede aşağı indik.

Teleferik bekleme süreniz maksimum 5 dakika. Dolar dolmaz hareket ediyor ve hiç beklemiyorsunuz.

Pierre Loti Kimdir?

Pierre Loti, asıl adı Louis Marie Julien Viaud (d. 14 Ocak 1850 – ö. 10 Haziran 1923), Fransız romancı. Pierre Loti isminin yazara, kimi kaynaklara göre öğrencilik yıllarında; kimi kaynaklara göreyse, 1867 yılında yaptığı Okyanusya seferi sırasında, Tahitili yerliler tarafından verildiği söylenir. “Loti”, egzotik iklimlerde yetişen egzotik bir çiçeğin ismidir. Kaynak.

Manzara karşısında şuurunu kaybedip peş peşe fotoğraf çeken sözde İstanbullu.

Pierre Loti Tepesi‘ndeki çay bahçesinde (ya da kahvehanesinde artık hangisiyse) tost, gözleme vb. yiyecek çeşitleri de mevcut. Biz erken gittiğimizden gözleme yedik. Gözlemeler geldiği anda ödüyorsunuz, çayı ise kalktığınız zaman. İkisinin işletmesi ayrıymış. Normalde çayı pek sevmeyen ve içmeyen biriyim. Nedenini şurada yazmıştım. Ancak İstanbul’da Ölmeden Önce Yapılacaklar listemdeki “Pierre Loti’de çay iç” maddesini yerine getirdim mi, getirdim.

Gitmeden aziz İstanbul‘a bir kez daha baktım Pierre Loti Tepesi‘nden…

Pierre Loti Tepesi Nerede?

| İstanbul’da Ölmeden Önce Yapılacaklar listesine göz atmayı unutmayın. |

6 YORUMLAR

  1. En son gittiğimizde dayak yemeden ayrıldık diye şükretmiştik. Kimin ne sipariş verdiğini unutup üste çıkmaya çalışan kaba çalışanlara denk gelmiştik. Aklımda kar yağdığı zaman gitmek var.

  2. @acemi blogger Biz en kalabalık günlerden birinde Cumartesi günü gittik ama bize iyi çalışanlar denk geldi sanırım. Hatta arkadaşın çayı koyu gelince gidip açıkla değiştirdiler. Ben de akşam nasıldır diye merak ediyorum. 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here